خانه وبلاگ روش تحقیق علوم رفتاری ضریب همبستگی توافق پیرسون یا ضریب توافق C

ضریب همبستگی توافق پیرسون یا ضریب توافق C

ضریب همبستگی توافق پیرسون

ضریب همبستگی توافق پیرسون یا ضریب توافق C

 

موضوع نوشته : ضریب همبستگی توافق پیرسون

تحليل ضريب همبستگي با spss

ضریب توافق پیرسون ، میزان همبستگی دو متغیر اسمی که به صورت جدول توافقی مربعی بیش از 2*2 باشند را نشان می دهد و مقدار آن برابر است با :

بطوری که و در آن  فراوانی های مشاهده شده (فراوانی های واقعی که در خانه ها وجود دارند) و  فراوانی های مورد انتظار (فراوانی های هر خانه ی جدول که تحت فرض صفر حاصل می شود) هستند. این ضریب همواره بین صفر و یک تغییر می کند ولی از آنجایی که  همواره بزرگتر از صفر است ، ضریب توافق پیرسون هرگز برابر 1 نیست.حد بالای ضریب توافق پیرسون از رابطه ی  بدست می آید. در این رابطه ،K تعداد سطرها می باشد که البته تعداد سطرها و ستون ها برابر است.

 

جهت مشاهده آزمون های همبستگی کلیک کنید .

 

نکته : 

1)  براساس این رابطه می توان نتیجه گرفت که هرچه تعداد سطرها یا ستون ها در یک جدول بیشتر باشدحداکثر مقداری که این ضریب می تواند بدست آورد بیشتر است. برای مثال در یک جدول 5*5 حدپایین ضریب توافق پیرسون صفر و حد بالای آن  خواهد بود.

2) از آنجایی که ضریب توافق پواسن تحت تاثیر تعداد خانه های جدول است ، هنگامی می توان دو ضریب توافق پیرسون را باهم مقایسه کرد که تعداد سطرها و ستون های دو جدول موردنظر برابر باشد.

3) این ضریب همواره فاقد علامت می باشد یعنی جهت همبستگی را نشان نمی دهد.

مثال :وضعیت رفتاری و نوع مذهب 300 نفر به قرار جدول زیر است ، به کمک نرم افزار SPSS ، ضریب توافق پیرسون را برای این جدول محاسبه می کنیم.

مجموع ارتدوکس پروتستان کاتولیک  
65 30 25 10 بی قید
115 35 50 30 میانه رو
120 45 25 50 اصلاح طلب
300 110 100 90 مجموع

 

جهت مشاهده آزمون های همبستگی کلیک کنید .

مقالعه ای که در بالا آن را مطالعه فرمودید مربوط به بحث  ضریب همبستگی توافق پیرسون  است ،که تیم تحلیلی یونی تحلیل آن را برای شما عزیزان و پژوهشگران گرد آوری کرده است.

 
   

روش تحقیق در علوم رفتاری

www.cmu.edu

اشتراک گذاری:

همچنین ممکن است دوست داشته باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *